Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

META THN IEΡΑΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑΝ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΤΕΛΕΣΘΗ  Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΤΟΥ.Η ΙΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟ  ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.ΤΟΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ.Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΝΘΡΟΝΟΣ.ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΚΤΙΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΛΑΡΙΣΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ, ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΣ  ΝΙΚΑΝΩΡ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΝΘΡΟΝΗ ,ΣΤΗΝ ΚΟΓΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ,  Η  ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ, Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΑΙ Η ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΣΥΝΑΠΤΗ.
<<ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΣΩΣΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΗΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ  ΣΟΥ. ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΟΥ ΦΥΛΑΞΟΝ ΑΓΙΑΣΟΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ. ΣΥ ΑΥΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΔΟΞΑΣΟΝ ΤΗ ΘΕΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΙΠΗΣ  ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ  ΕΙΣ  ΣΕ.
ΜΕ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΡΧΙΜ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ 29/9/2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ:ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ; Η  ΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Η ΜΥΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩ, Η ΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΔΙΑ ΤΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ  ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου