Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Ἱερὰ Ἀγρυπνία την Τετάρτη Παραμονὴ Χριστουγέννων
 
Στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίου Νικόλαου Ἀναπαυσᾷ Ἁγίων Μετέωρων, Θὰ Τελεσθῆ Χριστουγεννιάτικη Ἱερὰ Ἀγρυπνία.
Τὴν Τετάρτη 24/12/2014 Παραμονὴ Χριστουγέννων καὶ ὥρα 9.00 τὸ βράδυ θὰ ἀρχίσει ἡ Ἱερὰ Ἀγρυπνία, μὲ τὸν Ὄρθρο καὶ τὴν Πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία.Μὲ θερμὲς ἐγκάρδιες Χριστουγγενιατικες Εὐχὲς
Ὁ Καθηγούμενος της Ἱερὰς Μονὴς Ἁγίου Νικόλαου Ἀναπαυσᾷ


Ἀρχιμ. Πολύκαρπος

Σημ. Ὁ Καθηγούμενος της Ἱερὰς Μονὴς Ἁγίου Νικόλαου Ἀναπαυσᾷ
Ἀρχιμ. Πολύκαρπος εύχεται Ευλογημένα και Αγιασμένα Χριστούγεννα.

Ασφαλώς τα Χριστούγεννα έχουν νόημα βαθύτατα πνευματικό, άγιο και σωτήριο. Γιατί μ’ αυτά δεν εορτάζουμε ένα οποιοδήποτε γεγονός, αλλά την ίδια την εμφάνιση, με σάρκα και οστά του Θεού στη γη κι ανάμεσά μας. Μας τίμησε ιδιαίτερα με την επίσκεψή Του αυτή, υπέροχα, ανυπέρβλητα, μοναδικά, καθώς ένωσε την δική μας ανθρώπινη φύση με τη δική Του τη Θεϊκή.
Έτσι έχουμε την εμφάνιση του Θεανθρώπου στην ιστορία . Την ένωση του κτιστού πλάσματος, με τον ίδιο τον Άκτιστο Πλάστη και Θεό. Σκοπός δε αυτής της Θείας παρέμβασης, είναι η Θέωση του ανθρώπου.
Οπότε με τα Χριστούγεννα δεν κάνουμε τίποτ’ άλλο τελικά, απ’ το να ζούμε την αναδημιουργία μας, την ανά-πλασή μας απ’ το κατάντημα στο οποίο μας οδήγησε η αμαρτία, ώστε να επανέλθουμε πάλι στην προτέρα μας κατάσταση.
Να γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων, είναι το πλέον χαρμόσυνο και τόσο ελπιδοφόρο άγγελμα της ιστορίας. Συνεπώς, όταν αποδίδουμε στα Χριστούγεννα το πραγματικό τους νόημα, κι όταν τα εορτάζουμε όπως πρέπει, δηλαδή πνευματικά, τότε επιτυγχάνεται και ο μέγας σκοπός της ενανθρωπήσεως του Θεού, δηλαδή η ένωση μας με Αυτόν, η Θέωσή μας, και καταργείται το έργο του διαβόλου, ακυρώνονται τα σκοτεινά σχέδιά του, απομονώνεται, χάνεται απ’ τη ζωή μας!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ- ΑΝΑΠΑΥΣΑΣ
 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/12/2.014 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ- ΑΝΑΠΑΥΣΑΣ ΣΕ ΑΠ ΈΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΑ- ΑΓΙΩΝ -ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου